30 Eylül 2013 Pazartesi

Kamuda Başörtüsü Yasağı Kaldırıldı


Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan paketten, kamuda kılık kıyafete özgürlük geldi. Kamuda başörtüsü yasağı tamamen kaldırılırken, uygulama kapsamına TSK personeli ile hakim ve savcılar alınmadı.


Kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilerek, kamu kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik, kadın ve erkekler için kısıtlayıcı hükümler içeriyordu. Bu kısıtlamalar, çalışma hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü ihlal ediyor, ayrımcılık içeriyordu. Yönetmeliğin 5'inci maddesinde değişiklik yaparak, kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz.

Resmi elbise giymek zorunda olan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını, emniyet mensuplarını, yargıda hakim ve savcıları bunun dışında tutuyoruz."

Ben bu habere çok sevindim. Kapalı değilim ama herkesin çalıştığı yerde özgür olmasını isterim. Bir çok kapalı bayanın çalışmadığını biliyorum buna istinaden çok sevindim. 

Peki bu konu hakkında sizin düşünceleriniz  nedir?
 Kaynak: Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder