31 Temmuz 2011 Pazar

ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

Merhaba,
Galiba zayıf kalmanın formulünü buldum:) Yulaf ezmesi sayesinde günlük lif ihtiyacı karşılanıyor. Uzun süre tokluk hissi veriyor. Yoğurt, süt, çorba yada muhallebilerin içine katılarak tüketilebilir. Kabızlık sorunu yaşayanlar içinde bire bir..  Bunun dışında daha bi çok faydası var.

  • Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Vücuda rahatlık verir.
  • Sinir zayıflığı, stres ve uykusuzluğa iyi gelir.
  • Vücudu, kas ve kemikleri güçlendirir.
  • Dişleri korur.
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
  • İktidarsızlığa iyi gelir.
  • Troid bezinin düzenli çalışmasını sağlayarak, Guatrı önlemeye yardımcı olur.
  • Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü düşürür.
  • Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir ve idrar söktürür.
  • Özellikle çocuklarda görülen hazımsızlığa karşı faydalıdır.
  • Adet dönemindeki ağrı ve şikayetleri azaltır.
  • Saçları güçlendirir ve parlaklık verir.
  • Uyuşturucu ve sigara bağımlılığından kurtulmaya yardımcı olur.

e daha ne olsun? diyorum. Böyle bir nimeti bulmuşken kaçırmamak lazım:) Ramazanda gelmişken sahurda yiyeceğim bunu. Duyduğuma göre tok da tutuyormuş. Ama size tavsiyem ramazanda sütle yulafı katmayın rahatsız edebilir.

Hazırlanışı:
Bir kase yoğurda, 2 tatlı kaşığı ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi. Tatsız tuzsuz birşey olduğu için içine kuru üzüm, kuru incir yada kuru kayısı kucuk kucuk doğrayıp katabilirsiniz. Ben kuru kayısı ile daha çok yakıştırdım.

Günün her saati tüketilebilir. Hiç bir yan etkisi yoktur. Umarım sizde faydasını görürsünüz:)

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. başka yerlerde kilo aldırıcı olarak kullananlar oldugunu okudum, kilo verdirir mi aldırır mı? :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kilo aldırdıgını düşünmüyorum tabi yulaf ezmesını yerken abartılı yemek yenilirse doğal olarak kilo alinabilir :) çevremde bununla zayıflayan oldu düzenli kullanılırsa işe yarıyor.

      Sil
  3. Sıcak süt ve balla karıştırıyorum doğrumu sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, zevkinize kalmış ağız tadınız hangisini kabul ediyorsa o şekilde tatlandırın. Önemli olan severek yemek:)

      Sil