30 Nisan 2012 Pazartesi

Barbara Bort 2'li Far #25


Günlük makyajımda far kullanmayı pek sevmiyorum. Çok nadirdir sürdüğüm. Her gün okula gittiğim için far ağır kaçıyor biraz. Eyeliner, ruj,  rimel ve allıkla idare ediyorum. =)

Evdeki farlarımda hep ana renklerden oluşur. Yeşil, Mavi, Siyah ve Kahve…  Barbara bort farlarını da bu konuda başarılı buluyorum.
İki rengi aynı anda kullanabiliyorum, bu iki farı kullanarak gölgeli bir makyaj yapabiliyorum.
Renklerde oldukça doğal duruyor.

Barbara Bort Eye Shadow Due 25





Ayrıca barbara bort İtalyan üretimi organik sertifikalı. Farların yapısı resimden de belli oluyor çok iyi. Sürülüşü çok kolay fırça sürerken yağ gibi akıp gidiyor.

Kalıcılığı da birçok markaya göre çok iyi. Doğal göz kırpma hareketlerinde yayılıp bulaşmıyor.


Ürün fiyatı cosmotek'de 25 TL.
Detaylar için Tıklayın!

Sevgiler,
Pelin=)

29 Nisan 2012 Pazar

Aisha Aloevera Ve Greyfurt Kolonyası Ve Türk Gülü Saf Çiçek Suyu

Doğal ürünleri kullanmayı çok seviyorum. Çoğu zaman makyajımı temizledikten sonra birde gül suyu ile silerim. Nedense içim öyle rahat ediyor :)

Aisha’nın ürünleri de son derece doğal. Üstelik beni kokusu çok etkiliyor. İnsanda rahatlatma etkisi yaptığına inanıyorum.

Türk gülü saf çiçek toniğini kokladıktan sonra evde kullandığım gül suyu adı altında geçen ürünün gerçek bir gül suyu olmadığına kanaat getirdim. Fark o kadar belli ki…

Aloevera Ve Greyfurt Kolonyasını da yazın o bunaldığımız sıcaklar da birkaç kez kullandım. Aslında kullanmaya kıyamadım desek yeridir. =)

İşlevinden çok kokusunu daha mı çok önemsiyorum acaba?  Sonuçta kötü bir kokuyu cildimize sürmek istemeyiz. Ama bu koku insanı büyülüyor. Kendimi çiçek bahçesinde hissediyorum:)


Aloevera Ve Greyfurt Kolonyası


Kalbimizi ta derinden etkileyen kokuların tarihi, dünyanın kendisi kadar eski.

Çiçeklerin akşamüstü yaydığı olağanüstü kokular, ormandaki bitkilerden, köklerden gelen aroma, vahşi bitkilerin bukesi, rüzgârdaki polenlerin izleri. aisha, zevkinizi okşayacak bu ürünleri hazırlarken, duyguları uyaran bu mucizelerden ilham alıyor

Alışıldık ürünlerin aksine, esans değil, aromatik öz yağlar kullanarak, daha elit bir kolonya grubuna giden gizli kapıyı aralıyor. İçinizde, derinlerdeki çok özel noktalara dokunarak, hislerinizi harekete geçiriyor.


Fiyatı 30 TL.

Türk Gülü Saf Çiçek Suyu



Tüm cilt tipleri

Bu %100 organik ürünü bir kez koklayınca, piyasada satılan pek çok yapay gül suyunu kolaylıkla fark edeceksiniz. Gül suyunun faydaları ve uygulandığı yerler sınırsızdır. Nemlendirici olarak normal, hassas, olgun ve canlılığını yitirmiş ciltlere nem ve canlılık kazandırır. Pre-menstürel durumlarda hem fiziksel hem de psikolojik rahatlama sağlar.

Nem koruyucu ve tutucu özelliklerinden dolayı yolculuklar için iyi bir seçimdir. Aynı zamanda kuvvetli bir antiseptik ve ferahlatıcıdır. Uykusuzluktan, güneş yanıklarına, yara temizliğinden kırık kalplere, psikolojik ve fizyolojik yararları sonsuzdur.

İçerik: Gül çiçeği hidrosolü.

200 ml.

Fiyatı 60 TL.

Ayrıca Aisha İstanbul bir çok kategoride ürünleri var. Çoçuklar, bebekler, ve hamilelikten sonraki çatlaklar için doğal ürünleri mevcut.

Ürünler için; http://www.aisha.com.tr/

Sevgiler,
Pelin=)

28 Nisan 2012 Cumartesi

L'Oréal Paris Glam Bronze Suya Dayanıklı Fondöten

Loreal’in merak ettiğim ürünlerinden bir tanesi de bronzlaştırıcı fondöteniydi. Arkadaşımın hediyesi oldu bana =) Bugün hemen denedim…



Suya ve sıcaklığa dayanıklı olması harika!  Yazın fondöten, pudra, kapatıcı vs. gibi ürünler çekilmiyor.

Loreal Glam Bronze teninizde fazlalık ve abartı durmuyor. Oldukça natürel. Hatta cildinize bir fondöten sürüldüğü bile belli değil.  Kokusunu da sevdim. Hafif doğal bir kokusu var.


Kutusu da çok şirin =) Aynası ve yanında süngeri var.

Hem suya dayanıklı olması bir yandan da bronzlaştırıcı bir etkiye sahip olması çok hoş…
Yazın deniz de denemek istiyorum bunu. Bronzlaştırıcı etkisi gözle görülür bir seviyede mi acaba? Bunun cevabını çok merak ediyorum.

Sevgiler,
Pelin=)

27 Nisan 2012 Cuma

Barbara Bort Shiny Lips

Genellikle rujlarım barbara bort markadır. Bu gloslar fazla yoğun, kıvamı koyu ve  ışıl ışıl. :) Renk skalası da oldukça geniş.


Mor olanın numarası #13. Diğer rengin numarası malesef düşmüş.Postun sonunda ekleyeceğim renk sklasından  hangi renk olduğunu kestirebilirsiniz. ( her ne kadar tonajları çok benzesede =) )

Kalıcılığını ben beğeniyorum.  Tek sorun bir sefer de sürmek zorunda kalmanız, kat kat sürünce yapış yapış olup rahatsız edecek seviyeye gelmesi.


Numarasını kaybettiğim turuncu gibi olan rengi daha çok seviyorum yapısı #13 numaraya göre simli.Tek sorun kokusunun kötü olması. Barbara Bort Shiny Lips #13 'ün kokusu çok hoş... Keşke diğeri de öyle koksaymış.


Sözünü ettiğim renk sklası.

Sevgiler,
Pelin=)

25 Nisan 2012 Çarşamba

MAC Blacktrack Fluidline

Makyaj malzemelerimin daimi üyesi MAC Fluidline… İnsan buna bir kere alıştımı bağımlılık yapıyor bırakamıyor gerçekten :)


Yapısı krem tarzında, fırça ile kolaylıkla sürebilirsiniz. Diğer gel Eyeliner'ları sürmek için fırçanızı ıslatmak gerekiyor. MAC Fluidline kullanırken fırçanızı ıslatmanıza gerek yok.
Kadifemsi duruşu kalıcılığı çok hoşuma gitti. Ayrıca MAC Fluidline göz içine de uygulanabiliyor. Kuruyup dökülme ya da akma gibi durumlarla karşılaşmadım. 


MAC Fluidline 3gr. Çoğu mac ürünü gibi bu da minnaak:)


Fırçanızın ucuna göre istediğiniz çizgileri vermek MAC Blacktrack Fluidline çok kolay.


MAC Fluidline çıkarmak için kesinlikle iyi bir göz makyaj temizleyicisine ihtiyacınız var. Aslında bu iyi mi kötü mü bilmiyorum ama en azından insanlık hali eliniz gözünüze değse kuyruğu silindi vs. derdi olmuyor. :)


MAC Fluidline renk sıkalasında bildiğim kadarıyla mor, kahverengi, laciverti mevcut... Kullanmaya değer;)

Sevgiler,
Pelin=)

24 Nisan 2012 Salı

Oriflame Beauty Eyeliner Stylo

Oriflame Beauty Eyeliner Stylo aynı ilkokulda resim derslerinde kullandığımız keçeli kalemlere benziyor :) Hem kullanımı kolay hem de Eyeliner ’ı ince çekmekte zorlananlar için ideal.



İlk Eyeliner kullanmaya başladığımda direk fırça olanlar ile başlamıştım fakat düzgün sürmek için epey bir alıştırma yapmak gerekiyor. Kalem Eyeliner ile sürekli alıştırma yapmaya gerek yok.  2–3 kez denemede bile kolaylıkla herkesin sürebileceğini düşünüyorum.





Tabi eliniz alıştıktan sonra da fırça ile sürmek istiyorsunuz bir süre sonra :) Ki şuan ben mac’in krem Eyeliner ‘ını tercih ediyorum.

Oriflame Beauty Eyeliner Stylo nun diğer bir avantajı da kalıcı olması. Birçok kalem Eyeliner kullandım fakat bazıları öyle ki insana eziyet etmekten başka bir işe yaramıyor. Renkleri soluk, yapısı su gibi birde kuruduktan sonra pul pul döküleniyle karşılaştım.

Oriflame Eyeliner Stylo nun renk sıkalasında 3 renk var; siyah, yeşil ve  kahverengi. Ben yeşilini de çok beğendim.
Ürün Fiyatı 21 TL civarıydı. Ama sık sık indirime giren bir ürün olduğu için çok acelesi yoksa indirime girmesini beklemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler,
Pelin=)

23 Nisan 2012 Pazartesi

Avon 4'lü Krem Far ve Little Black Dress

Avonun krem farını gerçekten far olarak kullanan var mıdır acaba? :) Herkesin katalog da renklerine bayılarak aldığını düşünüyorum artık. =)  Sonrası benim yaşadıklarım…  İçler acısı…


Renkleri göze hoş gelse de aslında saydam bir yapıya sahip. Sürdüğünüz de canlı durmuyor. Arada sırada ben far bazı olarak kullanıyorum. En azından kullandığım toz farı biraz topluyor. Uçmasını engelliyor.


Keşke kutusunda durduğu gibi far olarak da güzel hoş gözükse… :(

Avon Little Black Dress


Avonun en kalıcı parfümlerinden bir tanesi... Günlük kullanım da pek uygun değil. Ama severek kullanacağınız parfümlerın arasına girebilecek seviyede =)

Sevgiler,
Pelin=)

OLAY Essentials Tonik , Gentle Cleansers Göz Makyaj Temizleyicisi ve Active Hydrating Nemlendirici

Sürekli makyaj yapanların kullanması gereken ürünlerden bir tanesi tonik ve göz makyaj temizleyicisi.
OLAY markasını bu konuda başarılı buluyorum. Özellikle içeriklerinin alkolsüz olması tercih nedenlerimden bir tanesi. Eğer tonik alacaksanız özellikle alkolsüz olmasına dikkat edin. Cildimize zarar gelsin istemeyiz.

OLAY ESSENTIALS canlandırıcı tonik ( Normal / Kuru/ Karma Ciltler)



Hassas ciltler için birebir. Aslında parfümsüz olsa benim için daha kullanışlı olurdu. Sonuçta parfümlü olması da kimyasal olarak zarar verebiliyor.
Aloavera ve salatalık özleri içeriyor. Kokusu hoş… Rahatsız edici bir kokusu yok hoşlanmadığınız bir kokuyu yüzünüz de hissetmek istemezsiniz herhâlde. Önem verdiğim diğer konu da bu, kokusu…

Kullanımı; diğer toniklerle aynı… Makyaj temizleme pamuğunuza sürerek,  boynunuza ve yüzünüze uygulamanız yeterli.

OLAY ESSENTIALS canlandırıcı tonik ile gözenekleriniz tıkanmadan cildinizi canlı ve ferah tutmanız mümkün.

OLAY GENTLE CLEANSERS (Göz Makyaj Temizleyicisi)


Olay nemlendiricisi ile zenginleştirilmiş kremsi bir yapıya sahip göz makyaj temizleyicisi parfümsüz tam istediğim gibi…
Göz makyajınızı kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Özellikle benim gibi lens kullananlar daha çok dikkat etmeli parfümsüz olması bizler için önemli bir detay.


Kullanımı;  parmak uçlarınızla gözleriniz kapalı iken göz kapağınıza ve kirpiklerinize nazikçe masaj yapın.  Pamukla bastırmadan hafifçe silin.

Olay gentle cleansers in bir diğer güzel özelliği ise suya dayanıklı makyaj malzemelerini bile kolaylıkla çıkarabilmesi…

OLAY ACTIVE  HYDRATING (Nemlendirici Gündüz Kremi)


Normal ve kuru ciltleri korumaya alan severek kullandığım bir diğer olay kremi de active hydrating .=)
Yağsız güzel bir yapıya sahip makyaj yapmadan önce bu kremi kullanabilirsiniz. Zemin olarak cildinize makyajın zarar vermesini engelleyecektir.

Ayrıca OLAY GENTLE CLEANSERS canlandırıcı tonik ile temizledikten sonra active hydrating ile boynunuza ve yüzünüze masaj yaparak cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz.
Farkı göreceksiniz… J


Sevgiler,
Pelin=)

Vaseline Essential Moisture , Cocoa Butter

Yurtta kızlarla vazgeçilmezimiz vaseline... Hepimizin çantasında vaseline serisinden en az bir ürün bulunur.:)

Özellikle kışın cilt kuruluğuna karşı kullandığım essential moisture nemlendiricisinden çok memnun kaldım. Malum bu kış biraz sert geçti. Benim gibi kuru bir cilde sahipseniz memnun kalacağınıza eminim.

Vaseline cocoa butter  serisinin kokusunu beğenmeyen yoktur. Hele ki benim gibi çikolata canavarıysanız cocoa butter’ın bağımlısı olabilirsiniz.

Ayrıca vaseline cocoa butter’ın sürekli kullanımda bronzlaştırma etkisi de var. Bu yaz bunu sürekli olarak kullanmayı planlıyorum. Bakalım gözle görülür bir bronzluk sağlayacak mı ?

Üstelik cildimin hassas olması nedeniyle her kremi kullanamıyorum ne kadar markası iyi olsa da allerji yapabiliyor fakat vaseline de cildim bir sorunla karşılaşmadı.

Fiyatına göre de işlevi ve kalitesi mükemmel.  a101'e indirimli olarak bir ara geldi  stok yaptık=)
İndirimli fiyatı 2,75 Tl idi (100ml)

Sevgiler,
Pelin=)

22 Nisan 2012 Pazar

Essie IT'S A CINCH #602

Bugün havanın güzelliğine dayanamayıp herkes sokağa çıkmış. Bende uzun zamandır ilgilenemediğim tırnaklarımı aldım beri. :)



Vitaminsizlik ve ilgisizlikten eski tırnaklarımdan eser kalmamış. Üstelik kendiliğinden kırılmaya başladılar.:(  Finallerin bitiminden sonra sıkı bir tırnak bakımı yapmam gerek. En azından kırılma sorunu ortadan kalksın.

Essie ojelerimi çok seviyorum, bu yazın ilk oje postunu da Essie IT'S A CINCH #602 ve Alıx Avien #60 kireç beyazı ile yapayım dedim:)

İlerleyen günler de disklerin de resmini çekeceğim. En azından tırnaklarım düzelene kadar beklemem gerek :(

Sevgiler;
Pelin=)

21 Nisan 2012 Cumartesi

Flormar Pretty Compact Allık No 115


Flormarın bu allığını beğenerek kullanıyorum.
İki renkten oluşan Pretty Compact allığın iki rengide çok hoş. Bir tanesi şeftali ile pembemsi arası bir renk, diğeri ise kahve tonlarında.


Işıltılı olduğu için kahve tonunu tek başına kullanmadım . Ama benim gibi  ikisini karıştırarak sürebilirsiniz.  Kadifemsi ve kalıcı bi yapıya sahip. (en azından ilk 2 saat uçmadan durabiliyor :) )
Açık ve buğday tenliler için uygun.

Fiyatı da oldukça hesaplı 7  ile 9 tl arası..

Diğer renklerini merak edenler için renk sıkalasını ekledim.





Sevgiler,
Pelin =)

2 Nisan 2012 Pazartesi

2012 YGS

Öncelikle tüm YGS zedelere geçmiş olsun... İnşallah diledikleri gibi geçmiştir. Merakımdan matematik sorularına baktım da ben de zorlanmadım değil... Pratikten kaynaklanıyo olabilir ama 1 soruda dakikalarca kaldım. Şahsen bana da zor geldi herkes gibi...

Türkçe basitmiş her zaman ki gibi fakat onda da paragraflar çok can sıkıcı ve uzun. O stresle insan okuduğunu unutur :S

Tarih , Coğrafya ve diğer derslerin sorularına bakamadım pek. Ama gerçekten zorlayıcı bi sınavmışş. Allah herkesin gönlüne göre versin umarım çalışıpta hakedenler iyi yerlere gelir...